Uimapuvut - 20% koodilla: UIMAASUT20 Ilmainen toimitus yli 50€ tilauksille 30 päivän palautusoikeus

Tuemme Suomen Uimaopetus-ja hengenpelastusliiton työtä uimataidon edistämiseksi

30.08.2021
Tuemme Suomen Uimaopetus-ja hengenpelastusliiton työtä uimataidon edistämiseksi

 Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto ry (SUH) on vuonna 1956 perustettu koulutus- ja valistusorganisaatio, jonka perustehtävänä on uimataidon, vesiturvallisuuden ja olosuhteiden edistäminen.Tärkeä osa työtä on kouluttaminen, SUH onkin kouluttanut vesiliikunnan ja -turvallisuuden ammattilaisia jo 60 vuoden ajan. Tällä hetkellä SUH järjestää vuosittain yli 200 koulutusta eri puolilla Suomea, joissa koulutetaan jopa 3000 henkilöä turvaamaan uimataidon ylläpysyminen.

Suomessa hukkuu vuosittain 100 - 150 henkilöä. Suhteutettuna asukaslukuun tämä on selvästi enemmän kuin muissa Pohjoismaissa.
Me toivomme, että yksikään ei hukkuisi. Hyvät uima- ja pelastautumistaidot ovat edellytys sille, että ihmiset voivat nauttia turvallisesti vesielementin tarjoamista liikunta ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksista 

Kumppanuuden tavoitteena on edistää erityisesti lasten uimataitoa, sekä laajemmin kannustaa ihmisiä kehittämään omaa uimataitoaan ja huolehtimaan turvallisuudesta vesillä. 

"Olemme iloisia, että löysimme kumppanin, joka haluaa luoda edellytyksiä sille, että jokainen Suomessa asuva oppii uimaan. Yhteistyökumppanuus mahdollistaa meille lasten uimataidon edistämiseen liittyvien monipuolistenmateriaalien ja sisältöjen tuottamisen. Aquanetin tuella voimme myös jatkossa tarjota maksuttomia webinaareja uimaopetuksen ammattilaisille ja kaikille oman uimataitonsa ja vesiturvallisuuden kehittämisestä kiinnostuneille"
SUH:n toiminnanjohtaja Kristiina Heinonen kertoo tyytyväisenä. 

Yhteistyö näkyy SUH:n eri kampanjoiden, kuten Uimataitoviikko ja Viisaasti Vesillä -kampanja, yhteydessä. Lisäksi yhteistyö tuo konkreettisia etuja esimerkiksi SUH:n koulutuksiin osallistuville ja turvallisissa vauva- ja perheuintipaikoissa harrastaville perheille.
"Pidämme SUH:n moninaista työtä uimataidon ja vesiturvallisuuden eteen arvokkaana ja yhteiskunnallisesti merkittävänä. Meille on tärkeää olla mukana auttamassa erityisesti lasten uimataidon edistämistä ja sitä, että jokaisella lapsella on mahdollisuus oppia uimaan ja nauttia vedessä liikkumisessa.  Koen tämän kumppanuuden sopivan yrityksemme arvoihin, ja sen kautta pääsemme konkreettisesti edistämään tärkeää asiaa, erityisesti nyt uimahallien ja uimakoulujen oltua rajoitetusti auki viimeisen vuoden. Toivon että meidän tukemme auttaa turvaamaan erityisesti niiden lasten uimataidon, joiden perheessä vedessä liikkuminen ei ole tuttua ja näin uimataidottomuus ei siirry sukupolvelta toiselle"
kertoo Aqua Actionin liiketoiminnanjohtaja Tanja Ikonen yhteistyön taustoista


Olemme iloisia että pystymme näin omalta osaltamme konkreettisesti edistämään uimataidon kehitystä Suomessa. 

Lue lisää SUH:n toiminnasta täältä