Ilmainen toimitus yli 50€ tilauksille 30 päivän palautusoikeus Tilaa jouluksi viimeistään 15.12.

Olli Kokko

05.10.2022
Olli Kokko

Laji: Uinti

Saavutukset: SM kulta, EM-kisat 5.sija henk. Koht / 7.sija viestissä, MM-kisat 8. sija viestissä / 15. Henk.koht, NCAA All-American. 

Tavoite: Edustaa Suomea olympialaisissa 

Motto: Live Aloha 

Yllättävä taito: 

Kotikaupunki ja seura: Lahti, kasvattiseura LAUS ja tämänhetkinen seura TATU Tampere. 

Millä kisapuvulla uit (jos uinti) ja miksi:

Arena Carbon Glide antaa mielestäni sopivan kompression ja sopii erinomaisesti 50/100 metrin matkoille. Myös Arena Core FX on erinomainen puku, mikä sopii lyhyemmälle matkalle ja jos ei tarvi pitää yllä kuin yhden lajin. Kaikki Arenan puvut on hyviä. 

 Kuinka löysit lajin pariin, mitä muuta harrastit ? Millainen ura sinulla on ollut?

Nuorena mulla oli monia lajeja ja oon tosi monipuolinen urheilija. Uinti varmaan tuntu luonnolliselta vaihtoehdolta ja ryhmäkaverit mukavimmilta, joten uinti vei mennessään. 

  Mistä pidät eniten lajissasi, mistä pidät vähiten? 

Jokaiseen kauteen lähteminen on vähän kun tyhjän päälle tippuminen. Aina on kovat odotukset minkä takia tehdään kuukausia töitä ilman mitään vakuutusta siitä että mitään tulosta tulee. Tämän jälkeen onnistuminen on niin tyydyttävää, että sitä ei mistään muusta saa ja tekee kaikesta sen ”riskin” arvoista. Myös epäonnistumiset on kasvattanut niin paljon, että sanoisin jopa niiden olevan hieno asia uinnissa enkä vaihtaisi niitä pois.  

Yhdessäolo ja kavereitten kanssa oleminen on selvästi parasta. Yhdessä saavuttaminen on aina parempaa kun yksin. Itsensä jokapäiväinen haastaminen ja kehityksen huomaaminen on asioita mitkä inspiroi itseäni. 

Kuka inspiroi sinua, tai on toiminut esikuvanasi ja miksi? 

Sellaiset henkilöt jotka on voittanut todennäköisyydet ja noussut mestareiksi. Tällä tarkoitan ennen kaikkea itsensä voittamista vastoinkäymisten jälkeen.

Miten harjoittelet, kuinka paljon ajallisesti ja miten? 

Uintia 7 kertaa viikossa, 1-2 tuntia kerrallaan. Salilla 2-3 kertaa viikossa 1-2 tuntia. Reenit tehdään kroppaa kuunnellen, joten joinain viikkoina voi tulla lähemmäs 20 tuntia ja joskus selvästi alle 10. Kaikki reenit on tehollisesti kovia. Matalasykkeisiä reenejä tulee tehtyä tosi harvoin varsinkin altaassa. Aerobisista reeneistä omia suosikkeja on ilman muuta hiihto ja pyöräily. 

 Mistä saat motivaatioita harjoittella päivinä jolloin ei huvittaisi, jos siis on näitä päiviä? 

Kavereitten kanssa oleminen ja reenaaminen antaa ihan valtavasti energiaa. Tapa millä reenaan tällä hetkellä on niin mahtava, että en koe reenaamisen olevan pakkopullaa. Kaikkiin reeneihin voi mennä positiivisin mielin. 

Minkä uskot olevan tärkeintä että saavutat tavoitteesi?

Se että oppii nauttimaan reenaamisesta ja matkasta sen sijaan että ui tuloksen perässä. Oman kokemuksen kautta tämä johtaa ennen pitkää pettymyksiin. Jos nauttii jokapäiväisestä tekemisestä, tuloksesta tulee toissijainen asia. Olen usein sanonut että olen itse löytänyt niin hyvän ja nautinnollisen tavan uida ja reenata, että kisoista on hävinnyt turha jännitys kokonaan. 

Mitä toivot että olisit tiennyt ensimmäisissä kilpailuissa/aloittaessasi, mitä tiedät nyt? 

Mestaruudet, mitalit tai ennätykset ei muuta mua henkilökohtasesti. Ole oma itsesi ja harrasta omaksi iloksesi. 

Treenivinkkisi uintia aloittelevalle? 

Joka reenissä ei voi olla 100%, mutta voit antaa joka päivä 100% siitä mitä on annettavana. 

 Mitä varusteita käytät harjoitteluun ja miksi? 

Arenan varusteita. Ne on laadukkaat ja kestää käyttöä. 

Kirjoita esimerkki treeniksi oma lempitreenisi ja miksi juuri tämä? 

100av

4x25 scull 

4x25 sukellus läpivedoilla

2x15m nopeus 

VV / pääsetti:

10x25 @4min startilla 

Loppuverra oman tunteen mukaan

Tää reeni on mun suosikki nopeusreeni. Vaikka siinä ei oo paljoo uintia, tän setin jälkee saattaa olla enemmän loppu ja romuna kun pitkän kynnyssetin jälkeen. Menee hermostoon!