Ilmainen toimitus yli 50€ tilauksille 30 päivän palautusoikeus Tilaa jouluksi viimeistään 15.12.

Talviuintikausi on alkanut!

30.08.2021
Talviuintikausi on alkanut!

Talviuintikausi on nyt käynnissä!

Talviuinnista puhutaan, kun jäättömässä vesistössä uidaan alle kymmenasteisessa vedessä. Talviuintikausi on Suomessa pitkä, sillä se kestää noin kahdeksan kuukautta. Avantouinnilla tarkoitetaan yleensä lyhyttä vajaan minuutin pituista pulahdusta veteen, jonka päälle tulleeseen jäähän on sahattu avanto. Avantouinnissa kilpaillaan aina MM-tasolla asti. 

Talviuinti on sosiaalinen ja luonnonläheinen harrastus. Kylmään veteen pulahtaminen piristää mieltä ja kehoa, vähentää stressiä, tehostaa verenkiertoa ja auttaa palautumaan kovasta treenistä. Lisäksi säännöllisen talviuinnin katsotaan parantavan vastuskykyä. Kylmä myös lievittää nivelkipuja ja hoitaa mahdollisia tulehduksia. Avantouinti, kylmähoito ja erilaiset kylmäaltaat ovatkin olleet urheilijoiden suosiossa pitkään.
 

Avantouintivarusteet

Talviuinti ei vaadi suuria hankintoja, muutamalla hyvin valitulla tuotteella pärjäät pitkälle.

Talviuintiharrastajan kannattaa muistaa turvallisuus sekä asianmukaiset varusteet: 
  • Kattavasta valikoimastamme löydät sopivan uimapuvun. Materiaalina polyesteri kestää parhaiten saunan lämpöä.
  • Neopreenistä valmistettuja avantouintikenkiä tai uintisukkia ei tarvitse riisua pois jalasta veteen mennessä. Neopreeni pitää jalat lämpiminä.
  • Niin ikään neopreenistä valmistetut avantouintihanskat suojaavat käsiä kylmyydeltä. 
  • Vesipullo on ehdoton riittävän nesteytyksen ylläpitämiseksi. Muista hörppiä vettä ahkerasti saunomisen ja talviuinnin yhteydessä, jotta vältyt nestehukalta.
  • Suojaa aivosi päähineellä, koska saunassa on kuuma ja vedessä lämpö haihtuu pään kautta.
  • Talviuinnin jälkeen on tärkeää pukeutua lämpimästi ettei vilustu. Ja mikä tärkeitä, nauti raukeasta olosta minkä talviuinti sinulle antaa.
 

Aquaction suosittelee talviuintia lämpimästi ja rohkaisee kaikkia vilukissojakin kokeilemaan edes kerran, tähän voit jäädä koukkuun!