Pay with Klarna Free delivery for orders over 50€ 30-day right of return

Susanne Hirvonen

20.10.2021
Susanne Hirvonen

Laji: Uinti

Ennätys, parhaat saavutukset:
Pitkä rata: 50su 29.04 100su 1.03.64 50pu 27.78
Lyhyt rata: 50su 27.40 100su 1.00.20

Tavoite: Kansainvälisissä arvokisoissa finaalitason vakiinnuttaminen

Motto: Hauskanpidon kautta hyviä tuloksia

Kotikaupunki ja seura: Alun perin Helsingistä, nykyään vuodesta 2015 alkaen Jyväskylässä Kampuksen Plaanissa

Millä varusteilla kisailet: Arena Carbon Flex umpiselkäisenä lemppari! Tukee hyvin ja pysyy myös hyvänä pitkään.

Millä varusteilla harjoittelet: Hyvin paikallaan pysyvä uimapuku, joka ei hierrä, mutta näyttää myös hyvältä sekä lasit, jotka eivät vuoda ja Aquanetin lakki.


Mikä sai sinut alun perin innostumaan lajistasi?

Vesi elementtinä. Olen pienestä pitäen tykännyt olla vedessä ja uinti vei sitten mennessään.


Mikä on parasta lajissasi? Entä mistä et niin pidä?

Parasta on yksilölajista huolimatta yhteisöllisyys uintipiireissä ja se, että uinnissa vesi tuo omat erityiset piirteensä urheiluun. Ja inhottavinta on viileään veteen hyppääminen, jos on jo valmiiksi kylmä. Tähän ratkaisu on tietenkin pieni alkujumppa, joka olisi muutenkin aina hyvä tehdä.

Kuka inspiroi sinua, tai on toiminut esikuvanasi ja miksi?

Oma isäni. Isäni näyttää esimerkillään, kuinka vanhemmalla iälläkin voi toteuttaa unelmiaan kilpaurasta ja urheilullinen elämäntyyli voi kantaa läpi elämän. Isäni on kotoisin maaseudulta, jossa kilpaurheilumahdollisuuksia oli vähemmän, joten kilpaurheilu on tullut elämään vasta myöhemmällä iällä.

Miten harjoittelet; kuinka paljon ajallisesti ja miten?

Noin yhdeksän kertaa viikossa uintia, kerrallaan 1,5h sekä 3 viikossa punttitreeni. Lisäksi jumppaamme tai pelaamme usein ennen uintia.

Mistä saat motivaatioita harjoitella päivinä jolloin ei huvittaisi, jos näitä päiviä on?

Uskon, että kaikilla on päiviä, jolloin ei huvittaisi mennä treeneihin, jos on jo valmiiksi jumissa ja väsynyt. Motivoin silloin usein ajattelemalla, että ne ovat niitä hetkiä, jolloin erotutaan kilpailijoista. Myös yksinkertaisesti vain se, että lähtee kotoa ajattelematta sen enempään, on hyvä ratkaisu tällöin. Se, että vain lähtee liikkeelle ja yrittää, on tarpeeksi. Usein kaverit ja valmentajat saavat myös lisättyä intoa touhuun. Meidän uintiryhmässä tsempataan ja sparrataan vahvasti toisiamme.

Minkä uskot olevan tärkeintä tavoitteesi saavuttamisessa?

Se, että nauttii siitä tekemisestä. Mikään tavoite ei ole niin tärkeä, että sen eteen kannattaa omaa onnellisuutta ja iloa elämään hukata.

Mitä toivot, että olisit tiennyt jo aloittaessasi lajin?

Sen, että tulen vielä oppimaan pää edellä -hypyn ja kaikki oppivat omassa tahdissa. Opin viimeisenä hyppäämään pää edellä ja muistan, miten olin siitä aina häpeissäni. Tästäkin huomaa, että vaikka olisi jossain asiassa kaikista huonoin, voi harjoittelulla nousta huipulle.

Mikä on parasta mitä urheilu on antanut sinulle?

Urheilu on antanut valtavasti. Urheilu on muokannut luonnollisesti minut sellaiseksi, mikä nykypäivänä olen. Mainitsen tässä nyt vain muutaman, sillä näitä löytyisi romaanin verran. Itsensä kehittäminen ja tavoitteellisuus ovat mielestäni tärkeitä oppeja urheilusta. Nämä tuovat elämään yleistä draivia, joka saa tekemään asioita ja menemään epämukavuusalueelle, joka taas kehittää ja luo uutta. Urheilijoilla on mielestäni uniikki tapa luonnostaan etsiä ongelmiin parhaita ratkaisuja eivätkä lannistu pienistä takaiskuista.


Millainen on oma lempitreenisi ja miksi juuri tämä?

Ennen uintia hyvät pelit alle kavereiden kanssa vaikka futiksessa ja tämän jälkeen uintitreeni, joka on rankka ja pääsee haastamaan itsensä, mutta on hyvässä flow -tilassa.

Vinkkisi lajiasi aloittelevalle?

Uinnista tulee huomattavasti kevyempää ja helpompaa, kun tekniikkaa saa hieman hiottua kuntoon. Suosittelen siis lämpimästi muutamaa tekniikkatuntia ammattilaisen silmän alla. Mutta yleisesti neuvona lajia aloittelevalle on harjoitella tekniikkaa pienissä osissa esim. potkuja ja käsivetoja erikseen ja sen jälkeen tuoda niitä uintitekniikkaan.

Lempituotteesi ja perustelu miksi juuri tämä:

Jolynin uimapuvut ovat tämän hetkisen lempparit. Näyttää hyvältä, pysyy hyvin päällä ja ne ovat myös kestäviä. Eikä kuulla läpi uikkareista! Jolynilla on myös parhaat bikinit!


Lisäksi suosikkituotteitani ovat

Uimapuvut ja bikinit:
Jolynin Ryker uimapuku, metsänvihreä
Jolynin Jäckson uimapuku
Jolynin Tomcat-bikinit

Kisapuku:
Arenan Carbon flex

Räpylät:
Arenan PowerFin PRO -räpylät, pinkki