Ilmainen toimitus yli 50€ tilauksille 30 päivän palautusoikeus Tilaa jouluksi viimeistään 15.12.

Avovesiuintikausi alkaa, vinkit avovesiuinnin aloittamiseen!

30.08.2021
Avovesiuintikausi alkaa, vinkit avovesiuinnin aloittamiseen!

Tämä artikkeli on suunnattu aloittelevalle avovesiuimarille. Siinä kerrotaan turvallisuusvinkit ja uintivinkit. Jutun alta löydät suosituimmat tuotteet avovesiuintiin.


Vinkkejä avovesiuintikaudelle


1. Hanki märkäpuku, jos aiot uida pidempää matkaa. Märkäpuku lämmittää uimaria kun vedet ovat vielä viileitä, mutta tämän lisäksi märkäpuku tuo turvallisuutta uimiseen sen kelluttavuuden vuoksi

2. Ota aina kaveri mukaan avovesiuintiin, varsinkaan kauemmas rannasta ei tulisi koskaan lähteä yksin. Jos uit yksin, pysy lähellä rantaa ja ui rannansuuntaisesti.

3. Turvapoiju ja värikäs uimalakki kannattaa ottaa aina avovesiuintiin mukaan, sillä niiden avulla näyt myös muille vesillä liikkujille ja lisäksi lakki pitää pään lämpimämpänä. Vältäthän uintia vesillä, joissa on moottoriliikennettä, sillä vauhdilla liikkuvasta veneestä uimaria on lähes mahdoton huomata. Poijua voikäyttää myös ”kellukkeena”, jos haluat levätä kesken matkan.

4. Aloita rauhallisesti ja totuttele avoveteen maltillisesti. Avovedessä uinti on erilaista kuin altaassa, koska vesi näyttää mustalta ja on yleensä kylmempää. Anna itsellesi aikaa tottua uudenlaiseen uintiympäristöön.

5. Opettele suunnistamaan avovedessä. Isoin ero allasuintiin on se, että pohjaa ei näy eikä rataköysiä ole, joten uimari joutuu katsomaan suuntaa vedenpinnalta. Valitse kiintopisteitä maalta (esim. mökki rannalla, laituri) ja suunnista niitä kohti. Nosta päätä vedestä sen verran, että silmät tulevat vedenpinnan yläpuolelle ja suunnista noin viiden käsivedon välein.

6. Totuttele rauhassa myös haastavampiin olosuhteisiin. Kun avovesi alkaa tuntua tutulta, kannattaa uimaan suunnata joskus myös kovemmalla tuulella. Aallot tuovat oman haasteensa avovesiuintiin, mutta niissä oppii uimaan harjoittelemalla. Muista suunnistaa tarpeeksi usein ja keskity uimaan omaa rauhallista tahtiasi!

7. Laita lämmintä päälle uinnin jälkeen. Vedet pysyvät lämpiminä, vaikka ilmat välillä kesän mittaan kylmenisivät, joten uimaan pääsee yleensä koko kesän läpi. Viileämmillä keleillä vaatetta kannattaa pitää päällä reilusti ennen uintia ja etenkin sen jälkeen, ettei lihakset kylmety etkä saa flunssaa vilustumisesta

8. Muista nauttia!